TMB millora el servei de bus a la Zona Nord

Cartell de la campanya de difusió. Imatge: TMB / Premsa TMB.

TMB millora el servei de bus a la Zona Nord

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha aplicat, des del 10 de gener, una sèrie de mesures per tal de millorar el servei d’autobús a la Zona Nord de Nou Barris, formada pels barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona.

Cartell de la campanya de difusió. Imatge: TMB / Premsa TMB.
Cartell de la campanya de difusió. Imatge: TMB / Premsa TMB.

La primera de les millores afecta a la línia 183. Aquesta línia circular, que serveix els barris de Torre Baró i Vallbona, s’amplia per l’interior de Ciutat Meridiana, per cobrir-ne la part més alta. Aquesta ampliació del recorregut es realitza gràcies a les peticions veïnals que s’han anat traslladant al Districte de Nou Barris en les darreres setmanes. Per altra banda, la primera expedició de la línia s’avança 10 minuts i el primer vehicle sortirà, en dies laborables i en dissabtes, a les 04.50h enlloc de les 5h.

Bus de la línia 183. Imatge: TMB / Premsa TMB.
Bus de la línia 183. Imatge: TMB / Premsa TMB.
Recorregut de la línia. Imatge: TMB / TMB Maps.
Recorregut de la línia. Imatge: TMB / TMB Maps.

La segona millora es fa a la línia 182. Aquesta línia, que comunica la part alta del barri de Torre Baró amb Virrei Amat, es converteix en circular, amb un únic punt de regulació a Torre Baró. Aquest canvi es fa, segons TMB, per tal d’escurçar el temps de volta, per una banda, i poder ajustar els horaris i mantenir la freqüència de pas de 20 minuts, per l’altra.

Bus de la línia 182. Imatge: TMB / Premsa TMB.
Bus de la línia 182. Imatge: TMB / Premsa TMB.

La darrera millora s’aplica al servei a la demanda de Torre Baró, elMeuBus. Des d’ara, aquest servei s’amplia mitja hora i acceptarà peticions del servei fins a les 21h, per a recorreguts que finalitzin com a màxim a les 21.30h.

Detall del logotip del servei ElMeuBus. Imatge: TMB / Premsa TMB.
Detall del logotip del servei ElMeuBus. Imatge: TMB / Premsa TMB.

El servei de bus a la Zona Nord està format per les línies 180, 182, 183 i 199. Les línies 180, 182 i 183 són el resultat de la internalització de les antigues línies 80, 81, 82 i 83, a mitjans de 2021, després d’haver estat durant onze anys subcontractat a l’empresa Sagalés. Anteriorment, aquestes quatre línies esmentades eren competència de l‘Àrea Metropolitana de Barcelona i les explotava l’empresa Transports Lydia.


Referències per a la realització d’aquesta entrada:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *