Es posa en marxa el bus a la demanda a Montbau i la Vall d’Hebron

Publicitat del servei El Meu Bus

Es posa en marxa el bus a la demanda a Montbau i la Vall d’Hebron

Avui, 17 de gener de 2022, l’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han posat en marxa un nou servei de bus a la demanda, als barris barcelonins de Montbau i la Vall d’Hebron, a la part alta del districte d’Horta-Guinardó.

Aquest servei substitueix la línia 135 de la xarxa del bus del barri, que circulava amb una freqüència de 45 minuts. Convertint aquest servei a bus a la demanda millora, segons l’empresa pública, la flexibilitat i l’eficiència, a més de millorar la mobilitat a la zona.

Aquest és el segon servei a la demanda que s’implanta a la ciutat comtal, després de la satisfactòria experiència del bus a la demanda de Torre Baró, que ha assolit uns nivells d’ús i de valoració molt alts. TMB aglutina els seus serveis a la demanda sota el nom “El Meu Bus“.

Funcionament del servei

El servei de bus a la demanda de TMB funciona de tal manera que qualsevol persona pugui desplaçar-se d’un punt a un altre de la zona de cobertura quan li sigui necessari, fent servir els mateixos títols i abonaments que a la resta de la xarxa.

El servei consta d’una sèrie de parades fixes de pujada i de baixada que la persona usuària podrà seleccionar. A partir de les parades que cada persona seleccioni, un sistema intel·ligent traçarà la ruta que haurà de seguir l’autobús. Si no hi ha peticions, el bus es manté aturat al punt de regulació.

Plànol i punts de servei del bus a la demanda de Montbau i la Vall d'Hebron
Plànol i punts de servei del bus a la demanda de Montbau i la Vall d’Hebron

La persona que necessiti aquest servei s’ha de registrar a través de l’aplicació “El Meu Bus” (disponible a Google Play i App Store) o a través del telèfon 900 927 575. A través d’aquests dos mètodes, es pot sol·licitar o modificar/cancel·lar una petició; a més, a través de l’aplicació es poden rebre avisos del servei, consultar les reserves fetes i afegir parades a una llista de “parades preferides” per a un accés més ràpid a les mateixes.

L’horari del servei és de 7 a 21h els dies laborables; de 8 a 21h els dissabtes; i de 9 a 21h els diumenges i festius.

El servei de bus a la demanda de Torre Baró disposa de 36 punts de pujada i baixada, i el servei de Montbau i la Vall d’Hebron consta de 26 punts.

Servei de proximitat

Una de les actuacions del Pla Estratègic TMB 2025 és l’extensió del model de bus a la demanda a més barris, dins d’un pla global de millora de la xarxa de bus. El seu objectiu és conseguir un servei més personalitzat, ràpid i eficient, a més de reduir les esperes a les parades, i entra també dins del pla de modernització i digitalització de l’autobús.

Publicitat del servei El Meu Bus
Publicitat del servei El Meu Bus

Referències per a la realització d’aquesta entrada:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *