La línia 5 creix amb la nova estació d’Ernest Lluch

Nova estació Ernest Lluch, de la línia 5 del metro de Barcelona.

La línia 5 creix amb la nova estació d’Ernest Lluch

La línia 5 del servei de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) creix en nombre de parades en haver-se inaugurat el passat diumenge 25 la nova estació Ernest Lluch.

Nova estació Ernest Lluch, de la línia 5 del metro de Barcelona.
Nova estació Ernest Lluch, de la línia 5 del metro de Barcelona.

Situada a cavall entre els municipis de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, dona servei a la zona sud del barri de la Maternitat i Sant Ramon, a la zona que s’ha anat desenvolupant en els darrers anys al voltant de l’eix de la N-340, i de retruc també als extrems dels barris hospitalencs de la Pubilla Cases i de Collblanc.

Nova estació Ernest Lluch, de la línia 5 del metro de Barcelona.
Nova estació Ernest Lluch, de la línia 5 del metro de Barcelona.

Aquesta nova estació permetrà millorar de manera molt notable la connexió de la xarxa del Trambaix amb la xarxa de metro barcelonina. Així, des d’ara les persones usuàries de les línies T1, T2 i T3 del TRAM, que donen cobertura als municipis d’Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat, tindran un nou enllaç amb la xarxa de metro.

Nova estació Ernest Lluch, de la línia 5 del metro de Barcelona.
Nova estació Ernest Lluch, de la línia 5 del metro de Barcelona.

I és que, fins ara, per tal de connectar amb la línia 5 del metro, les persones usuàries del Trambaix havien d’anar fins a Cornellà Centre, o bé baixar a la parada de Can Rigal i caminar fins a l’estació de Pubilla Cases. Amb la obertura d’aquesta nova estació, aquest enllaç s’escurça i es facilita, ja que una de les entrades a l’estació d’Ernest Lluch queda just al costat de la parada del TRAM.

Les persones usuàries del Trambaix també poden connectar amb la xarxa de metro a través de les estacions de Cornellà Centre (L5), Zona Universitària (L3 i L9), Palau Reial (L3) i Maria Cristina (L3). Per altra banda, al llarg del seu recorregut el Trambaix connecta amb diverses línies de bus urbà i metropolità, que connecten amb altres municipis del Baix Llobregat.

Aprofitant l’avinentesa, TMB ha allargat la línia H8 fins a Ernest Lluch, per permetre als usuaris d’aquesta línia enllaçar més ràpidament tant amb el metro com amb el tramvia. El nou terminal de la línia es situa a darrere del terminal de la línia D20, al camí de Torre Melina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *