Tusgsal prova el midibús elèctric BYD K7UA

Tusgsal prova el midibús elèctric BYD K7UA

L’empresa Tusgsal (Grup Direxis) procedirà durant aquesta setmana a la realització de proves de buit amb el BYD K7UA, un nou autobús 100% elèctric, cedit pel fabricant de vehicles BYD Company Ltd.
Es tracta d’un model inèdit a les línies de gestió indirecta de l’AMB, ja que el BYD K7UA fa 8,7 metres de llargada i per tant, és un vehicle de tipologia midi. Fins al moment les úniques proves que s’havien realitzat amb vehicles elèctrics a les empreses que operen serveis de l’AMB havien sigut amb vehicles estàndard.

El vehicle, exposat a Busworld Europe 2019. Imatge: Juanjo Rubio.
El vehicle, exposat a Busworld Europe 2019. Imatge: Juanjo Rubio.

La pròpia Tusgsal gairebé fa dos anys ja va adquirir 8 BYD EBUS (685-692). Fonts internes de l’empresa badalonina parlen que estan donant bons resultats i oferint un servei d’alta qualitat. De cara a disposar de dades de primera mà sobre aquest nou model, durant aquests dies se li estan portant a terme les proves pertinents per tal d’analitzar l’autonomia de les bateries, ja que pot ser variable segons les condicions de trànsit, temperatura i recorregut.
El BYD K7UA simulant la línia M6. Foto: Joan Carles Salmeró
El BYD K7UA simulant la línia M6. Foto: Joan Carles Salmeron

El vehicle en proves cedit per BYD va estar present a Busworld Europe, una de les fires de referència al sector de l’autobús i l’autocar. El vehicle està dissenyat per a entorns urbans d’alta densitat i pensat per circular en zones cèntriques de les ciutats. La càrrega és ràpida amb una autonomia de circulació d’uns 200 quilòmetres i/o 14 hores en servei. L’autobús en qüestió està dissenyat per portar una distribució de dues portes, sent la d’entrada més àmplia i d’una sola fulla.

Tauler de conducció del vehicle. Imatge: Juanjo Rubio.
Tauler de conducció del vehicle. Imatge: Juanjo Rubio.


El vehicle disposa de 22 seients (amb un màxim de 38 passatgers) i espai per a una cadira de rodes. D’altra banda destaca en relació als BYD que conformen part de la flota, la instal·lació de càmeres laterals externes que substitueixen els miralls retrovisors convencionals.

Un cop més, l’empresa badalonina, juntament amb l’ens metropolità, estan demostrant amb fets els últims mesos el seu compromís per fer de les ciutats de la metròpolis, ciutats més amables, sostenibles i amb menys contaminació acústica. De fet, en els propers mesos es posaran en circulació un total de 39 nous vehicles híbrids (21 estàndard i 18 articulats) corresponents a l’últim pla de renovació de flota de  l’AMB que traurà de la circulació els vehicles de major antiguitat.

Objectiu zero emissions a Catalunya

El vehicle en qüestió, així com la seva versió en 12 metres, han estat en proves en d’altres operadors del Grup Direxis com TGO, així com en altres empreses com Soler i Sauret, Moventis o Montferri, degut al compromís del Departament de Territori i Sostenibilitat i FGC en electrificar les set línies d’autobús que aporten passatgers a estacions de FGCi que uneixen l’estació de Sant Vicenç dels Horts amb Torrelles de Llobregat, d’Olesa amb Esparreguera, de Capellades amb el poble, de Piera amb les urbanitzacions de l’entorn, de Piera amb Hostalets de Pierola, de Sant Joan amb el polígon de Can Sant Joan i de Bellaterra amb el Parc de l’Alba.

Ricard Font, president de FGC: “Amb la descarbonització dels busos d’aportació aconseguim reduir un 5% més les emissions relacionades amb els serveis d’FGC.”

Es preveu iniciar la contractació dels vehicles en els propers mesos per tal de tenir a finals d’aquest 2021 tota la flota electrificada, que estarà composta per dotze unitats que rellevaran als actuals vehicles en servei. Aquesta acció està en la línia de la gestió per promoure la descarbonització de l’activitat d’FGC: l’any 2018 FGC va emetre 60.000 tones de gasos d’efecte hivernacle i gràcies a la compra d’energia elèctrica d’origen renovable, el 2019 va emetre 17.000 tones

Un comentari a “Tusgsal prova el midibús elèctric BYD K7UA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *