Authosa (Moventis-TCC) estrena tres busos híbrids Vectia Teris

Authosa (Moventis-TCC) estrena tres busos híbrids Vectia Teris

El passat dimecres es van estrenar tres nous vehicles per a les línies 86 i 87 d’Authosa (Moventis-TCC). Els vehicles que han començat a circular pel districte barceloní d’Horta-Guinardó són Vectia Teris 9.

Aquests vehicles van arribar el passat mes d’agost a les instal·lacions de TCC situades a la Zona Franca. Com a pas previ a la seva posada en marxa, la Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), celebrada el 12 de gener, va aprovar l’adscripció dels tres vehicles al Servei Públic de Transport Col·lectiu Urbà de Viatgers (SPTCUV) entre els barris d’Horta i Gràcia de Barcelona. 

Un dels nous vehicles, el 5240, en circulació. Imatge: Miquel Segura.
Un dels nous vehicles, el 5240, en circulació. Imatge: Miquel Segura.

Respecte als tres autobusos rebuts fa gairebé dos anys, els d’aquesta nova remesa es diferencien en que estan numerats dins de la sèrie 5000 del grup Moventis, en estar Authosa integrada dins de TCC. En l’estructura de numeració de vehicles de grup Moventis, a l’empresa esmentada li correspon la numeració 5. Una altra de les novetats és que aquest nous vehicles tenen configurat un interiorisme d’acord amb les especificacions unificades de l’AMB.

“Gairebé el 43% dels vehicles adscrits al servei serán híbrids” 

Aquests nous vehicles que formen part del pla de renovació de flota de l’AMB (2019-2020) substituiran tres vehicles provisionals del llistat de flota actualment adscrita al servei que l’AMB determini, previsiblement els de major antiguitat. En aquesta situació es troben el 218, un Man NM 223 F 9,8 m Euro 3 matriculat al 2003 i els 223-224-225, tres Man NM 244 F 9,8 m Euro 4 del 2007.

Vehicle amb calca 223 a la plaça Lesseps. Imatge: Josep Pretel.
Vehicle amb calca 223 a la plaça Lesseps. Imatge: Josep Pretel.

Aquests segurament seran els últims autobusos posats en marxa per part d’Authosa ja que el passat mes de setembre l’Acta 3 del procediment del concurs de licitació va dictaminar que la UTE formada per l’Empresa Monforte, Castromil i Alcalá Bus (Monbus) s’adjudicava el servei obtenint un total de 87,40 punts, tres més que Marfina Bus (Moventis) que va obtenir un total de 84,40. Així es va ratificar el dia 29 de setembre en el Consell Metropolità, però aquest contracte mai es va arribar a formalitzar. El motiu, ben senzill; el passat 23 de desembre l’AMB va suspendre el procediment fins a la resolució d’un recurs especial en matèria de contractació interposat davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP).

Un comentari a “Authosa (Moventis-TCC) estrena tres busos híbrids Vectia Teris

  1. Magnific reportatge nois. Un treball fet amb molta cura i estudiant tot amb detall que tal com están els plecs últimament un va perdut.

    Enhorabona per la vostre tasca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *