Actuació conjunta a les línies B7, B8 i B9 de Tusgsal

Actuació conjunta a les línies B7, B8 i B9 de Tusgsal

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) millora la xarxa d’autobusos urbans de Badalona, que opera l’empresa Tusgsal, amb una actuació conjunta a les línies B7, B8 i B9. Aquesta modificació consistirà, per una banda, en la millora del recorregut de la línia B7, que ampliarà el seu recorregut fins al carrer de les Ciències i, per altra banda, en la fusió de les línies B8 i B9 en una sola línia.

Perllongament de la línia B7

La línia B7 comunica el front marítim de Badalona amb les estacions de Rodalies de Sant Adrià i de Badalona, i amb metro a Pompeu Fabra, a través de l’eix d’Eduard Maristany.

L’actuació en aquesta línia consisteix en perllongar el seu itinerari fins al carrer de les Ciències, a través dels eixos de l’avinguda Bac de Roda, el carrer Molí de la Torre, i les avingudes Llenguadoc i Conflent.

Amb aquesta actuació, es dota de connexió de transport públic a la zona del carrer de les Ciències, on hi ha diversos supermercats i grans superfícies, blocs de pisos, i un centre educatiu (CEIP Les Ciències). D’aquesta manera, també es millora la connexió entre els barris de la Morera, Bonavista i Bufalà, amb la millora de la freqüència de pas de la nova B7, que passarà a ser de 15 minuts.

Un altre canvi que es farà a la línia B7 és el fet que, en sentit carrer Ciències, deixarà de circular per Mossèn Anton Romeu, Martí Pujol i Enric Borràs, zona que ja queda servida per les línies B3 i B4, i pujarà directament per l’avinguda Sant Ignasi de Loiola.

Aquesta modificació significarà que la línia deixarà d’arribar fins al barri de Pomar, com feia de dilluns a dissabte i fins que va esclatar la pandèmia de coronavirus, on es va instaurar l’itinerari de festius durant tota la setmana.

Línia B7, al seu pas per la plaça Assemblea de Catalunya. Imatge: Carlos Martínez.
Línia B7, al seu pas per la plaça Assemblea de Catalunya.
Imatge: Carlos Martínez.

Fusió de les línies B8 i B9

Les línies B8 i B9 són dues línies circulars, una en sentit horari i l’altra en sentit antihorari, que comuniquen els barris de Bonavista, Bufalà, la Morera i Dalt la Vila amb l’hospital de Badalona, l’ajuntament, el centre de la ciutat i el metro a Pompeu Fabra.

L’actuació en aquestes dues línies consistirà en fusionar-les en una de sola, la B8, que comunicarà el barri de Bonavista directament amb el centre a través dels eixos de Martí Pujol i Independència. Es manté, això sí, la connexió amb el CAP Doctor Robert i, de retruc, es dota de connexió de transport públic a la part alta de Dalt la Vila, a través de l’eix de Sant Josep i de Rosés. La resta de zones que servien aquestes dues línies queden cobertes per la modificació de la línia B7.

Aquesta modificació permetrà millorar la freqüència de pas, que passarà a ser de 15 minuts durant tot el dia.

Línia B8, al seu pas per la confluència entre Via Augusta i l'avinguda Martí Pujol. Imatge: Carlos Martínez.
Línia B8, al seu pas per la confluència entre Via Augusta i l’avinguda Martí Pujol.
Imatge: Carlos Martínez.

Línia B9, que serà fusionada amb la línia B8. Imatge: Carlos Martínez.
Línia B9, que serà fusionada amb la línia B8.
Imatge: Carlos Martínez.
Fulletó informatiu. Imatge: AMB.
Fulletó informatiu. Imatge: AMB.

Plànol de l'actuació. Imatge: AMB.
Plànol de l’actuació. Imatge: AMB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *