El Just Tram amplia el seu recorregut a Can Candeler

El Just Tram amplia el seu recorregut a Can Candeler

El Just Tram (JT), una de les dues línies urbanes de Sant Just Desvern (el Baix Llobregat), ampliarà el seu recorregut a partir del proper dilluns 1 de febrer. Per tal de millorar el servei a la zona de Can Candeler, s’afegiran tres noves parades al carrer Rosa Sensat, al camí de Can Biosca i al camí de Can Candeler, en sentit Hospital.

El Just Tram (JT). Imatge: Carlos Martínez.
El Just Tram (JT). Imatge: Carlos Martínez.

Per tal de poder servir aquestes tres noves parades, es desdoblarà la línia, de tal manera que unes expedicions circularan pels carrers de Bruc i de Sant Josep, com fins ara, mentre que les altres ho faran per Can Candeler.

A causa d’aquest desdoblament, la freqüència de pas tant per les noves parades a Can Candeler com les existents a Bruc i Sant Joset passarà a ser de 60 minuts, restant intacta a la resta de la línia. En sentit Barri Nord, tampoc hi haurà cap canvi.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Sant Just vol apropar el servei d’autobús a una zona on fins ara no hi havia transport públic i que gràcies a això quedarà connectada amb la plaça Parador i la rambla de Sant Just, dos punts del municipi considerats com a hubs del transport des del consistori santjustenc.

Fulletó de l'AMB i de l'Ajuntament de Sant Just explicant aquest canvi. Font: santjust.net.
Fulletó de l’AMB i de l’Ajuntament de Sant Just explicant aquest canvi. Font: santjust.net.

Algunes crítiques entre el veïnat

Entre el veïnat del municipi, hem vist alguns comentaris de persones que no acaben de veure amb bons ulls aquesta modificació ni tampoc una modificació en la direcció d’alguns vials per permetre el pas de l’autobús. Les crítiques més repetides són que “la zona que serveix té l’autobús a menys de cinc minuts“, que “amb aquest canvi, es perd freqüència a la zona del carrer Sant Josep“, o que “esperar 60 minuts a la intempèrie no és raonable“, entre d’altres.

El transport públic a Sant Just

Sant Just Desvern disposa de dues línies urbanes i de 14 línies interurbanes, a més de tres parades de la línia T3 del Trambaix. Les línies del servei urbà són la JT i la JM, i són operades per l’empresa Soler i Sauret sota concessió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Quant a la línia JT (Just Tram), circula pel casc urbà d’aquest municipi del Baix Llobregat, entre el Barri Nord i l’Hospital Moisès Broggi (situat a Sant Joan Despí).

Pel que fa a la línia JM (Just Metro), connecta la Mallola, el Parador, la Miranda i Finestrelles, entre d’altres, amb l’Hospital Sant Joan de Déu i amb l’estació de metro de la Zona Universitària (Barcelona) així com el complex universitari homònim.

La nomenclatura d’aquestes dues línies és simple: pel que fa a la línia JT, el nom s’origina en el fet que connecta diversos barris del municipi amb la xarxa del Trambaix; i pel que fa a la JM, el nom prové del fet que connecta diversos barris del municipi amb el metro.

Futures ampliacions del servei

Des de l’ajuntament santjustenc, s’ha informat via xarxes socials que hi ha diverses millores planejades al municipi.

Per una banda, la línia E30, línia de la xarxa AMB Exprés, operada per Rosanbus (Grup Baixbus), i que comunica l’Illa Diagonal, a Barcelona, amb el barri del Mas Lluí, augmentarà la freqüència de pas a 15 minuts, tal i com vam explicar el passat mes de novembre al Magazín d’Amics del Bus.

Per altra banda, també s’ha informat que aquesta mateixa línia es perllongarà durant l’any 2023 fins a l’estació de Rodalies de Sant Feliu de Llobregat, mantenint la freqüència de pas de 15 minuts. Aquesta informació també la vam recollir a l’entrada del Magazín que esmentàvem al paràgraf anterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *