Cunit recupera el seu servei urbà

Cunit recupera el seu servei urbà

El passat dia 1 de desembre de 2020 la població de Cunit (el Baix Penedès) va recuperar el seu servei de transport públic urbà, suprimit el 2012 per la crisi econòmica. Ho va fer de la mà de l’Ajuntament de la vila costanera i d’Empresa Plana, adjudicatària de la concessió del servei al qual també s’hi van presentar Autocars del Penedès, RJ Autocares (Jiménez Dorado) i Viajes Massabus.

L'autobús 1331 d'Empresa Plana, Iveco Bus A70C17 CCS/P Euro 6 amb carrosseria Ferqui Semiurbano, assignat al servei urbà de Cunit / Imatge: Carlos Martínez.
L’autobús 1331 d’Empresa Plana, Iveco Bus A70C17 CCS/P Euro 6 amb carrosseria Ferqui Semiurbano, assignat al servei urbà de Cunit / Imatge: Carlos Martínez

A les 07h10 va sortir de l’estació de Rodalies de Cunit el primer viatge d’aquest servei que, després de recórrer un total de 15 parades repartides per tot el municipi, torna a fer cap a l’estació de ferrocarril. Quatre de les 16 expedicions diàries previstes (i que podeu consultar a l’horari adjunt) arriben fins a Costa Cunit, donant servei a aquesta urbanització allunyada del nucli principal del municipi. La línia prestarà el seu servei de dilluns a divendres en dues franges horàries (hores de sortida de l’Estació de Rodalies: de 07h10 a 12h00 i de 14h00 a 19h00).

El disseny de l’itinerari ha comptat amb l’assessorament de l’AMTU (Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà) permetent que, segons aquesta entitat, tots els veïns de Cunit tinguin una parada a menys de 8 minuts caminant.

L'autobús 1331 d'Empresa Plana, Iveco Bus A70C17 CCS/P Euro 6 amb carrosseria Ferqui Semiurbano, assignat al servei urbà de Cunit / Imatge: Carlos Martínez
L’autobús 1331 d’Empresa Plana, Iveco Bus A70C17 CCS/P Euro 6 amb carrosseria Ferqui Semiurbano, assignat al servei urbà de Cunit  / Imatge: Carlos Martínez

Les tarifes de la línia estan incloses dins de l’ATM de Barcelona, motiu pel qual són vàlids tots els abonaments integrats de la regió metropolitana. A més, per tal de donar a conèixer a tota la població cunitenca el nou servei, durant el primer mes, tot el desembre de 2020, aquest serà gratuït per tots els viatgers. A partir de gener de 2021el bitllet senzill tindrà un preu d’1 euro, al qual s’hi sumaran els abonaments de 10 (5€) i 60 viatges (20€).

El vehicle que ha estrenat aquest nou servei operat per Empresa Plana és el 1331, un Iveco Bus A70C17 CCS/P Euro 6 amb carrosseria Ferqui Semiurbano, procedent de l’absorbida Mon-Bus. El vehicle ha sigut condicionat amb les mesures de seguretat per tal de reduir els contagis per la COVID-19 com són gel hidroalcohòlic a l’entrada i control electrònic de temperatura a tots els viatgers en el moment de pujar al vehicle.

Mesures instal·lades a l'autobús per tal de prevenir els contagis per la COVID-19. / Imatge: Carlos Martínez
Mesures instal·lades a l’autobús per tal de prevenir els contagis per la COVID-19. / Imatge: Carlos Martínez

Coincidint amb l’estrena, s’han editat prospectes amb els horaris del nou servei urbà, disponibles al propi autobús, així com també s’ha habilitat un espai dins la web de l’Ajuntament de Cunit amb tota la informació necessària pels usuaris (horaris, recorregut, tarifes…).

Prospecte repartit als usuaris i veïns de Cunit durant els primers dies de servei. / Imatge: Carlos Martínez
Prospecte repartit als usuaris i veïns de Cunit durant els primers dies de servei. / Imatge: Carlos Martínez


Enllaços relacionats amb l’entrada:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *