L’AMB treu a concurs la fabricació de suports sense contacte pels seus títols propis

L’AMB treu a concurs la fabricació de suports sense contacte pels seus títols propis

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha tret a concurs la fabricació de 600.000 suports sense contacte per a dos dels seus títols de viatge propis.

En concret, es tracta de la T-Verda i de la nova T-Metropolitana. Aquest últim es tracta del títol de transport que substituirà a les actuals T-Rosa i T-4, targetes de viatge de tarificació social adreçades a persones majors de 60 anys i també a persones amb una discapacitat igual o superior al 33%.

Actualment aquests títols, d’igual manera que la resta de títols emesos per altres organismes o empreses, s’expedeixen en un suport de cartró o de plàstic fi dotat d’una banda magnètica. Aquesta banda permet als aparells de validació de bitllets detectar informació com per exemple el tipus de bitllet, la data de caducitat o, en el cas dels títols de viatges limitats, quants n’han estat consumits.

Els nous títols hauran d’estar fabricats en un suport de PVC1 que haurà d’incorporar un xip d’altes prestacions. Aquest xip serà l’encarregat no només de substituir sinó d’ampliar les funcionalitats que ofereix actualment la banda magnètica. Quant a la tipologia de xip, aquest haurà de ser de tecnologia CIPURSE-T o DESFire EV2, per tal de garantir la integració al sistema de validació sense contacte que s’està acabant d’implementar a la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana.

Aquests nous suports hauran de dur, a més d’aquest xip intern, diversos elements a l’anvers, impresos amb làser, que permetran individualitzar-los. Aquests elements són un codi QR que representarà el número d’identificació del suport, a més d’un codi en format alfanumèric representant també aquest mateix número. Per la part davantera també hi haurà elements de personalització, encara per definir.

Del total de 600.000 suports, 570.000 aniran destinats a la T-Metropolitana, mentre que els 30.000 restants seran destinats a la T-Verda. Quant als lliuraments, després d’una primera remesa de 20 suports de prova, se n’hauran hagut de fabricar 72.500 abans del 31 de desembre d’enguany. D’aquests 72.500, 60.000 corresponen a suports de la T-Metropolitana mentre que la resta corresponen a la T-Verda.

Cara anterior de la targeta T-Metropolitana
Cara anterior de la targeta T-Metropolitana

Cara posterior de la targeta T-Metropolitana
Cara posterior de la targeta T-Metropolitana

Cara anterior de la targeta T-Verda
Cara anterior de la targeta T-Verda

Cara posterior de la targeta T-Verda
Cara posterior de la targeta T-Verda

Aquest concurs ha estat adjudicat a l’empresa Calmell, SA, per un preu de 583.200 euros, IVA no inclòs, com a guanyadora d’una licitació a la qual hi han aplicat dues empreses més. L’import màxim del contracte era de 600.000 euros, IVA no inclòs.


Notes:

1 El PVC (clorur de polivinil) és una resina sintètica obtinguda a partir d’un procés de polimerització del gas anomenat “clorur de vinil”.

Referències per a la realització d’aquesta entrada:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *