Mohn (Baixbus) estrena nous busos elèctrics Irizar ieBus 12

Mohn (Baixbus) estrena nous busos elèctrics Irizar ieBus 12

L’empresa Mohn (grup Baixbus) va estrenar fa uns dies a les línies E98 i L82 la segona remesa de vehicles elèctrics Irizar ieBus, composta per 13 nous vehicles.

Vehicles 100% elèctrics

Aquest tipus de vehicle estàndard 100% elèctric disposa de punts de recàrrega a les instal·lacions de Baixbus a Gavà. Allà s’endollen un cop finalitzat el servei i en una durada de 3-4 hores pot estar de nou en circulació.

El sistema de climatització, Hispacold Zero Emissions, purifica i renova l’aire, a més de regular-se automàticament segons la temperatura de l’interior del vehicle.

També porta integrat el sistema “Eco Assist” que assisteix al conductor en temps real amb l’objectiu d’optimitzar la conducció reduint el consum energètic i augmentant l’autonomia de l’autobús.

Com la gran part de la flota de Mohn, els nous busos són de dues portes i disposen de dues places per a PMR. A més, per a comoditat del passatge, el vehicle té distribuïts diversos ports d’USB i un total de 28 seients.

En quant a seguretat, consta dels sistemes Creenpage i Hillholder Function, d’ajuda en la sortida i en pendent, fent que l’autobús es mantingui aturat uns segons perquè no es vagi cap enrere.

A nivell de seguretat, els nous Irizar disposen també de sistema de videovigilància, ja que l’objectiu és que prestin servei a les diferents línies nocturnes que opera l’empresa.

Després d’estar unes setmanes circulant sense passatge, ja presten servei un parell de vehicles (1395-1397) que s’han pogut veure a la E98 i la L82.

Polint detalls

S’està portant a fi un estudi per veure la resposta de les bateries amb l’aire condicionat. Així també s’està mesurant amb quina autonomia arriben els vehicles a cada terminal, així com l’autonomia un cop ha finalitzat el servei. D’aquesta manera, es pot tenir coneixement suficient per saber a quin tipus de línies i serveis poden tenir un millor rendiment.

Gràcies a aquest període de proves amb passatge, s’han detectat alguns petits detalls com l’error de programació del cartell indicador de línia del darrere en un dels vehicles, o el fort volum del sistema acústic de la porta de darrere en obrir i tancar portes.

Objectiu: zero emissions

La flota de l’empresa del Baix Llobregat disposa ara de 14 vehicles Irizar elèctrics, ja que al febrer del 2016 va arribar una primera unitat, numerada com a 1370, i que ha donat servei a les diferents línies del Nitbus.

Dintre del compromís per millorar la qualitat de l’aire a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’AMB va deixar clara la seva posició en les presentacions dels nous autobusos realitzades a principis d’any. L’objectiu d’Antoni Poveda, com a vicepresident de Mobilitat i Transport de l’ens metropolità, no ha sigut un altre que el de millorar la qualitat de l’aire i reduir els nivells de contaminació atmosfèrica dins l’àmbit metropolità.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *