Vectia Teris.10, primers midibusos híbrids de TMB

Vectia Teris.10, primers midibusos híbrids de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat a incorporar al servei comercial els primers midibusos híbrids de la flota. Es tracta dels Teris.10, la darrera aposta per la mobilitat sostenible del fabricant Vectia.

A l’empresa, han rebut els números de calca del 4450 al 4465. Els cotxes 4450 a 4454 circularan per les línies 115 i 125, mentre que la resta seran distribuïts per diverses línies del CON d’Horta.

Amb aquestes incorporacions, la flota de TMB arriba gairebé als 350 autobusos híbrids. Aquest tipus de vehicles suposen un estalvi en el consum de fins a un 30% per cotxe, a més de reduir les emissions contaminants. D’aquesta manera, s’augmenta el parc d’autobusos híbrids de l’àrea metropolitana, on a les línies metropolitanes també s’han incorporat recentment vehicles d’aquesta tipologia.

Característiques tècniques

Els nous Vectia Teris.10 fan 9,6 metres de llargada, i disposen de dues portes d’accés: una davantera d’una sola fulla, i una central de doble fulla.

Pel que fa a la tracció, utilitzen un sistema híbrid en sèrie, de la mà de Siemens-ELFA. El motor de combustió és un Cummins ISB4.5 que, junt amb el sistema híbrid, desenvolupa 317 kW.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *