Oliveras (Baixbus) creix en línies i en autobusos

Oliveras (Baixbus) creix en línies i en autobusos

Per: David Cantero

Una de les tres empreses del Grup Baixbus, Oliveras SL, ha sigut l’última en posar en marxa noves línies dins del marc de la segona fase de la xarxa AMB Exprés i AMB Metrobús. Des del dimarts dia 9, circulen pel Baix Llobregat la E79 i la E70.

E79: L’Illa – Sant Boi

La primera d’elles, la línia E79, relleva la L79, creada a finals de 2010 per donar resposta a les reivindicacions històriques dels veïns de Sant Boi. És per aquest motiu que la E79 creada gairebé fa un any canviés el nom a E43 als tres mesos de la seva posada en marxa. Aquesta E79 farà el mateix recorregut que realitzava la L79, amb la diferència que en hores punta (matí i tarda) el passatge tindrà un autobús cada 8 minuts i durant la resta del dia la freqüència de pas serà aproximadament d’uns 12 minuts (reduint doncs el temps d’espera uns 3 minuts).

E70: Pl. Espanya – Sant Boi

Per la seva banda, la E70 reforça l’actual L70, i realitza recorreguts directes des de Sant Boi fins a la Plaça Espanya de Barcelona. Circula en hores puntes pel matí amb una freqüència de pas de 20 minuts. Les sortides des de Sant Boi s’efectuen de 6:30 a 9:30, i de 14:10 a 19:30. Pel que fa a les sortides des de Barcelona, aquestes s’efectuen de 6:35 a 9:35 i de 14:15 a 19:35.

En hores punta, el passatge tindrà un autobús cada 10 minuts (L70+E70). Durant aquests gairebé 15 dies està tenint bastant èxit i els vehicles de tipus midi s’estan quedant curts en algunes voltes.

Ampliació de flota a Oliveras

Agafant el fil a l’exposat, cal dir que Oliveras s’està preparant per donar un millor servei a l’usuari. És per això que estan encarant la recta final de la posada a punt d’11 vehicles cedits per part de l’AMB.

Aquests vehicles, que provenen de l’empresa badalonina Tusgsal, són 6 Mercedes-Benz O530 Citaro i 5 Irisbus Cityclass 12.29 Noge Cittour. Tots els vehicles disposen d’un motor dièsel Euro 3, que encara els permet obtenir el respectiu distintiu ambiental. Molt possiblement adoptaran ja la nova imatge corporativa de l’AMB amb l’esquema de colors groc-gris.

No seran les úniques noves arribades al grup, ja que des de fa gairebé un mes l’empresa disposa també d’un Volvo B7RLE Sunsundegui Astral. Es tracta d’un vehicle amb seients de tipus urbanway comprat a principis de 2007 per l’empresa madrilenya Herederos J. de Colmenarejo, on va circular sota el número 124. Arriba però, provinent de Sevilla on va rebre el número 510 a Autocares Casal i el 2102 a Tussam. Com en el cas dels que va rebre anteriorment Mohn i Rosanbus, es podria tractar d’una cessió fruit de la UTE Casal-Mohn; en tot cas, el vehicle ja està pintat amb el taronja característic de l’empresa.

Adaptacions a la nova concessió

A l’espera de possibles noves arribades, i amb l’incorporació a la seva flota actual d’aquests 12 vehicles, Oliveras disposarà de gairebé un centenar d’autobusos a la seva flota. 95, si no ens fallen els càlculs.

Tota aquesta flota tindrà com a objectiu donar resposta a l’alta demanda que s’ha produït en algunes línies de l’empresa. També, des d’ara, es disposarà d’una major reserva de vehicles per poder prestar un millor servei a la ciutadania.

Aquestes mesures també serveixen per anar-se adaptant a les directrius de la futura concessió, que demanava un mínim de 98 vehicles l’1 de gener del 2020. Aquest nou contracte amb Oliveras hauria d’haver entrat ja en vigor, però la impugnació de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) provoca que encara no hi hagi resolució oficial.

Nota: imatges preses des de l’exterior de les instal·lacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *