Baixbus Mohn recupera la concessió de la Platja Exprés

Baixbus Mohn recupera la concessió de la Platja Exprés

Mohn SL (grup Baixbus) recupera la concessió de la línia PE (Platja Exprés), després de tres anys sent operada pel grup Monbus. Aquesta és una línia de temporada, que funciona només durant la temporada de platges, i que comunica la població del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat) amb la Platja del Prat, la Fundació CRAM i els miradors d’avions de la zona, de forma directa i amb poques parades, servint a més de reforç de la línia PR3 del servei urbà de la població. Des de la seva creació al 2012, la línia PE ha estat operada per Baixbus a través de les empreses Rosanbus S.L. i Mohn S.L., fins l’any 2017, ja que l’estiu següent la concessió va passar a mans del grup Monbus.

Línia PE, en una fotografia d’arxiu del 2017, quan l’operadora de la línia era Mohn SL. Imatge: Carlos Martínez.

Al contracte d’aquesta concessió que inclou la PE en solitari, van formalitzar oferta Mohn S.L i Hispano Igualdina S.L (Grup Monbus). A l’obertura de sobres d’aquest matí, l’oferta presentada per la Hispano Igualadina ha sigut rebutjada per incompliment de la clàusula 13.4 del PCAP, que indica el següent:

“En el sobre B no podrà figurar cap valor que es requereixi per a la valoració del sobre C.”

Clàusula 13.4 dels PCAP (Plecs de Clàusules Administratives Particulars)

A l’acte s’ha expressat que l’oferta de la Hispano conté la fitxa tècnica dels vehicles, que inclou elements que s’han de valorar al sobre C i que són incompatibles amb el judici de valor que s’ha de fer al sobre B. A causa d’això, la mesa podria conèixer ja la puntuació final, cosa que provocaria una situació irregular, per la qual cosa l’oferta ha quedat exclosa.

En relació al sobre B, Mohn S.L. ha obtingut un total de 37,2 pts d’una puntuació màxima de 49. A destacar la proposta de dos vehicles Heuliez Bus GX337 híbrids Euro 6, que encara no han sortit en servei comercial.

Tot i que encara falta per obrir el sobre C, Mohn és qui es farà amb el servei, com a única oferta vàlida en passar el tall de 25pts. Un cop acabi el contracte 1 + 1 prorrogable, aquesta línia PE s’integrarà dins la concessió del servei públic de transport urbà de viatgers entre l’Hospitalet de Llobregat, el Prat i altres municipis que ara mateix opera Baixbus Rosanbus S.L., i que va sortir a concurs a finals de l’any passat, tot i que es troba aturat per un recurs interposat per l’empresa Tusgsal al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP).


Referències per a la realització d’aquesta entrada:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *