Nova línia entre Bellvitge i el Moisès Broggi

Nova línia entre Bellvitge i el Moisès Broggi

Per: David Cantero

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’empresa Rosanbus, integrada al grup Baixbus, van posar ahir en funcionament la nova línia L11. Aquesta línia, que serveix de reforç de la L10, circula entre l’Hospital de Bellvitge, amb la capçalera a la porta d’urgències al Carrer de la Residència, fins a l’Hospital Comarcal Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

La freqüència de pas és de 20 minuts amb cinc vehicles prestant servei. Amb la inauguració de la L11, es dona resposta a les reivindicacions dels barris de Santfeliu, El Centre, Sant Ildelfons i Bellvitge. Les sortides combinades de la L10 i la L11 permetran a la població dels barris amb més demanda disposar d’un autobús cada 10 minuts, millorant notablement la freqüència de pas en el tram comú entre les dues línies.

Tot i que en el Dossier de Premsa de la AMB sobre la nova xarxa de bus metropolità d’altes prestacions, que data de març del 2018, aparegués aquesta línia en el plànol com a M10, és presumible que s’hagi apostat per una nova numeració i així no portar a la confusió als usuaris, que podrien pensar que es tracta de la reconversió a Metrobús de la L10, com ha passat en el cas de la L12 i recentment en la L14.

Fa 12 anys ja hi va haver una línia L11

Es dóna la circumstància que la L11 és una línia que ja que va existir, tot i que no amb el recorregut que fa actualment. A l’octubre del 2007, per tal de minorar els efectes que va causar a la ciutadania la interrupció dels serveis ferroviaris en el corredor de Bellvitge (L’Hospitalet), es va crear una línia amb aquesta denominació, que circulava entre l’Hospital de Bellvitge i El Prat de Llobregat, actuant també com a reforç de la L10. Aquella línia disposava d’una freqüència de pas de 20 minuts, amb 4 vehicles en servei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *